m Falunap 2013
Falunap 2013
Falunap 2013

2013. augusztus 17.-én fergeteges falunapot rendezett községünk önkormányzata. A szomszédvári olimpia és fesztivál programsorozat részeként a szerencsésebbeknek két naposra sikerült a buli.

Augusztus 16.-án délután településünk olimpiai csapata, a szervezők, a kísérők, és mindenki akinek kedve, illetve bátorsága volt egy road show-n vehetett részt, melynek keretében egy „bulikamionon” elutaztunk Gyürébe, ahol az olimpiai versenyszámokban kipróbálhatták magukat Gyüre lakosai is, mi Jékeiek pedig megmutattuk, hogy ha másnap ellátogatnak a falunapunkra, milyen buliban lehet részük.17.én kora reggel zenés ébresztőre ébredhetett a település apraja s nagyja. Már a délelőtti órákban nagy volt az izgalom a sportpályán és környékén. Az érkező árusok még a sátrakat állították, hangoltak a zenészek, főztek a főzőverseny résztvevői, de bámészkodók már ekkor is szép számban akadtak.A programok délután 14:00-kor kezdődtek. Elsőként Nótár Mary lépett a színpadra, kinek a fellépése a környező falvakból is vonzotta a látogatókat. Nótár Mary után 15:00-tól a gyerekeknek kedveztek a programok, hiszen a Romwalter Duó nevű gyermek együttes fellépése következett. A piciknek nagyon tetszett a műsor, a bátrabbak még a színpadra is felmerészkedtek, hogy énekükkel és táncukkal a műsort még színesebbé tegyék.17:00-tól Bunyós Pityu énekelt, majd 19:15-kor a nap fénypontjaként Kasza Tibi lépett a színpadra, aki hangjával, humorával elvarázsolta a nagy számú nézőközönséget.

A színpadon természetesen a település tehetségei is megmutathatták magukat. Délután az Orgonavirág Nyugdíjas Klub énekelt, kora este pedig a helyi általános iskola diáklányai szórakoztatták táncukkal a közönséget.

A színpadi programokkal párhuzamosan folytak az olimpiai játékok is, melyben hazai pályán a fiú kötélhúzó csapatunk szerepelt a legeredményesebben, ezzel egy aranyérmet zsebeltek be maguknak és csapatunknak is.
Az ünnepélyes eredményhirdetés után tombolasorsolás volt, melyen értékesebbnél értékesebb nyeremények találtak gazdára – többek között takarítógép, konyhai robotgép, automata mosógép.

A programok hadának még nem volt vége. A tombolasorsolás után következett Nagy Szilárd fellépése, aki a fiatal lányok szívét megdobogtatta, és hangjával mindenkit elvarázsolt.

Az ő műsora után következett a tűzijáték, majd a hajnalig tartó élő zenés utcabál.

Reméljük, hogy a programok között mindenki megtalálta a számára megfelelőt. Szeretettel várjuk településünk lakosságát következő rendezvényünkre is.