m Itthon vagy - Magyarország szeretlek
Itthon vagy - Magyarország szeretlek
Itthon vagy - Magyarország szeretlek

 

Mi is – mint Magyarország több mint 1300 települése – csatlakoztunk a közmédia „Itthon vagy – Magyarország szeretlek” programsorozathoz.

A két napos rendezvény szeptember 28.-án szombaton kezdődött családi nappal, melynek keretében a gyerekek ügyességi vetélkedőkön, és kézműves foglalkozásokon vehettek részt. Ha ezeket megunták, akkor térítésmentesen „dühönghettek” az ugrálóvárban illetve tranbulinban.

Önkormányzatunk minden kedves résztvevőnek uzsonnával és üdítővel kedveskedett.

Az este a felnőtteké volt, a nap hajnalig tartó fergeteges szüreti bállal zárult.

A családi napot sport nap követte. Kora délután gyermek focinak adott otthont sportpályánk, ahol településünk gyermekei is megmutathatták magukat. Délután pedig focicsapatunk lépett pályára, ahol Petneháza ellen 1-0-ra nyertünk.

A focimeccsek után jó hangulatú baráti szalonnasütés következett.

21:30-kor az egész országban fellobbantak a Szent Mihály napi őrtűz lángjai, ezzel is jelezve összetartozásunkat. A résztvevőkből a tűz körül egy újabb „baráti bál” verbuválódott. A társaságot nem zavarta az sem, hogy másnap munkanap volt, a jó hangulatú táncos mulatság ismét hajnalig tartott. Bár az éjszakák már elég hidegek, de a hétfő reggelig égő őrtűz mellett a bulizóknak nem kellett megfázástól tartaniuk.

Településünk rendezvényeinek „következményeként” egyre többen kötnek barátságot, egykori haragosok buliznak együtt hajnalig, régi barátságok élednek újjá.