m Közhírré tétetik
Közhírré tétetik
Közhírré tétetik

2013. augusztus 20.án az ünnepélyes díjkiosztással ért véget Pap község sportpályáján a Szomszédvári Olimpia és Fesztivál elnevezésű rendezvénysorozat. A minden korosztályt megmozgató vetélkedőben öt település – Lövőpetri, Aranyosapáti, Nyírlövő, Jéke és Pap – apraja és nagyja mérte össze erejét és tudását tíz versenyszámban.

A kezdeményezés mindenki számára ismeretlen volt, így az első helyszínre a 14 fős csapat és csak néhány kísérő érkezett. Csapatunk már itt nagyon jól szerepelt, mindössze 1 pont lemaradással zártuk a napot a rendező Pap község csapata után.


Az első hétvége élményei a település lakosságát is magával ragadták, a következő hétvégére már kisebb „tömeg” készült lelkesen, az utolsó helyszínre az olimpiai csapatunk közel 100 főre duzzadt, és Pap községben már ennyien szurkoltunk az olimpikonoknak. A lelkesedésnek meg lett az eredménye, hiszen összetettben második lett Jéke község csapata.
A fesztivál után a Jékei sportpálya adott otthont egy „nyárzáró” bulinak, melyen együtt énekelt és táncolt az olimpiai csapat legifjabb és legidősebb versenyzője is.

Igaz az ezüstérem szépen csillag, de sokkal többet nyertünk a fesztivállal. Új barátságok alakultak, két „olimpikon” már biztos nem megy el egymás mellett anélkül, hogy néhány szót váltanának egymással. A 100 fős csapat felállhatott volna a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, ha a szurkolást, egymást támogatását, az összetartozást és a csapat nagyságát díjazták volna.
A település méltán lehet büszke csapatára, de ha néhányan esetleg mégis elégedetlenek az eredménnyel jövőre, azaz 2014. nyarán újra megrendezzük a szomszédvári olimpiát, ahol természetesen a jó hangulat és összetartozás mellett az aranyérem lesz a cél.